Σάββατο 18 Απριλίου 2020

3 ''ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ'' ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ STEPHEN KING


Αυτή τη φορά αποφάσισα να ασχοληθώ με ακόμα 3 ταινίες  που βασίζονται σε έργα του συγγραφέα μόνο που οι ταινίες αυτές κυκλοφορήσαν πολύ πιο πρόσφατα.


1. Η ΟΜΊΧΛΗ (THE MIST) (2007)
Η συγκεκριμένη ταινία βασίζεται σε μια από τις πιο γνωστές νουβέλες του King ενώ είναι αρκετά κοντά σε ομοιότητες με την αρχική ιστορία.
The Mist (2007) - IMDbΣκηνοθεσία: Frank Darabont
Πρωταγωνιστες: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden...
Πλοκή:Σε μια μικρή πόλη δίπλα σε στρατιωτική βάση, μια πυκνή ομίχλη καλύπτει τα πάντα. Μια ομάδα κατοίκων αποκλείεται σε ένα σούπερ μάρκετ και διαπιστώνει ότι κάτι θανατηφόρο παραμονεύει γύρω τους.

Οι υποκριτικές είναι πολύ καλές και ο σκηνοθέτης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Kαθ΄ολη της την διάρκεια δίνει στον θεατή μια αποπνικτική ατμοσφαίρα (ίδια με αυτήν της νουβέλας) ενώ
τον κάνει να αγωνιά για την τύχη των ηρώων. Επιπλέον ο σκηνοθέτης επιλεγεί να δώσει ένα πιο σκοτεινό τέλος στην ταινία (κάτι που ενέκρινε ο ίδιος ο Stephen King) κάνοντας έτσι τον πρωταγωνιστή της πιο τραγικό.
https://www.youtube.com/watch?v=LhCKXJNGzN8



2. IT chapter 1 (ΤΟ ΑΥΤΟ μερος 1) (2017)
Πρόκειται για το remake του πρώτου μέρους της αρχικής ταινίας του 1990.
It (2017) - IMDb
Σκηνοθεσία: Andy Muschietti
Πρωταγωνιστες: Bill Skarsgård, Jaeden Martell, Finn Wolfhard...
Πλοκή:Το καλοκαίρι του 1989, στην αμερικανική κωμόπολη του Ντέρι, μια ομάδα εφήβων έρχεται αντιμέτωπη με έναν δαιμονικό κλόουν, μια οντότητα που εμφανίζεται κάθε 27 χρόνια στην περιοχή και καταβροχθίζει μικρά παιδιά. 


Τα παιδιά σε αυτή τη ταινία φέρθηκαν και έπαιξαν σαν επαγγελματιες διορθώνοντας έτσι το λάθος των αρχικών ταινιών όπου οι υποκριτικές των παιδιών δεν ήταν τόσο καλές σε μερικά σημεία. Ο σκηνοθέτης κατάφερε να δημιουργήσει μια ταινία η οποία άρεσε στο μεγαλύτερο ποσοστό των θεατών και να τρόμαξε αρκετούς με την ατμόσφαιρα της. Ακόμη ο Bill Skarsgard ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για τον ρόλο ντου Pennywise. Τα χαρακτηριστικα του προσώπου του, το σωματότυπο  του και η υποκριτική του τον κάνουν να υποδυθεί τον φονικό κλόουν με τον καλύτερο τρόπο.
https://www.youtube.com/watch?v=xKJmEC5ieOk



3. 1922 (2017)
Πρόκειται για μια ακόμα ταινία βασισμένη σε μια νουβέλα του συγγραφέα.Και αν και τα συναισθήματα όσων την είδαν είναι ανάμεικτα, είναι μια ταινία που πιστεύω ότι αξίζει να την δει κάποιος και ας θεωρείται από πολλούς μέτρια.  
Σκηνοθεσία: Zak Hilditch
1922 ( 1922 ) | Περιοδικό Move ItΠρωταγωνιστες: Thomas Jane, Molly Parker, Dylan Schmid
Πλοκή: Η γυναίκα ενός αγρότη, μην αντέχοντας την άχαρη ζωή τους, ζητά διαζύγιο και το μεγαλύτερο μέρος των χωραφιών τους που της ανήκει, για να το πουλήσει και να ζήσει στην πόλη. Ο άντρας της, που δεν έχει μάθει να ζει αλλιώς, βρίσκει ως λύση να πείσει τον γιο τους να την δολοφονήσουν ενώ στην συνέχεια αντιμετωπιζει τις συνέπειες της πράξης του.

Η ταινία αρχικά μπορεί να έχει κάποια λάθη. Λόγω του ότι βασίζεται σε μια νουβέλα δεν έχει αρκετό υλικό για να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σενάριο με αποτέλεσμα να έχει κάποια κενά. Από την άλλη πλευρά η ταινία έχει και θετικά στοιχειά. Όλες οι υποκριτικές είναι εξαιρετικές με αποκορύφωμα εκείνη του Thomas Jane ο οποίος αν και δεν έχει παίξει σε τόσο γνωστές ταινίες έχει αποδείξει πως αν του δοθεί η ευκαιρία μπορεί να εντυπωσιάσει με την ερμηνεία του όπως έκανε και στο The Mist.Ο ηθοποιός καταφέρνει να μα δείξει το πως ένας άντρας αρχίζει να χάνει τα λογικά του και να πιστεύει πως η μονή λύση που του απομένει είναι ο φόνος και το πως θα συνεχιστεί η ζωή του από τότε και μετά. 
https://www.youtube.com/watch?v=3E_fT0aTsjI




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου